SOLUȚIA PIPELIFE ASIGURĂ PRELUAREA APELOR PLUVIALE DE PE DRUMURILE DIN COMUNA SÂNTANDREI

Modernizare străzi în comuna Sântandrei, județul Bihor”

 

În cadrul proiectului “Modernizare străzi în comuna Sântandrei, județul Bihor” – etapa V sunt prevazute lucrări de preluare a apelor pluviale. Străzile din cadrul proiectului sunt: Căprioarei, strada laterală Căprioarei, Castanilor, Zimbrului, Cerbului, Biruinței, Speranței, Ciocârliei, Tineretului tronson 1-3, Nordului, Sudului, Triumfului tronson 1-2 și Cânepii.

 

Colectarea apelor pluviale se face cu ajutorul gurilor de scurgere Pipelife

 

Colectarea apelor pluviale se face cu ajutorul gurilor de scurgere Pipelife și al rigolelor. Transportul acestora este asigurat de conductele corugate din polipropilenă, SN10, tip Pragma, cu diametre cuprinse între Dn 315mm și Dn 600 mm și cu o lungime totală de aproximativ 3600 de metri.

Apele pluviale sunt dirijate către bazinele de infiltrare tip Stormbox, amplasate pe următoarele străzi și cu următoarele volume net: Tineretului 1 – 149 mc și 433 mc, Tineretului 2 – 119 mc, Triumfului 1 – 215 mc, Triumfului 2 – 60 mc.

Echipa Pipelife a oferit suport pe durata proiectării și a execuției, de la dimensionare până la asistență tehnică în șantier pentru montarea bazinelor Stormbox.

 

Sisteme de management al apelor pluviale 

  • Colectare: Drenajul de mare viteză și căminele Pipelife colectează apa de ploaie și facilitează scurgerea. Senzorii și pompele inteligente optimizează debitul și previn inundațiile.
  • Curățare: filtrele multiple asigură că apa pluvială colectată este lipsită de resturi, uleiuri, și substanțe chimice, făcând-o sigură pentru reutilizare sau eliberare în sol.
  • Atenuare: Bazinele modulare stochează cantități mari de apă curată, oferind soluția completă împotriva inundațiilor, prin retenție subterană.
  • Infiltrare: Bazinele de infiltrare permit eliberarea controlată a apei stocate în rețelele publice sau în sol, stabilind invarianța hidraulică și contribuind la conservarea apei subterane.
  • Reutilizare: Apa reținută în bazine, poate fi reutilizată pentru activități ce necesită apă nepotabilă, reducând costurile și oferind consistență operațională în ciuda fluctuațiilor rezervelor de apă.

Descărcați broșura noastră privind gestionarea apelor pluviale pentru mai multe informații

Sisteme de atenuare

Sudate etanș in geomembrană și învelite în geotextil în interior și în exterior, bazinele modulare Stormbox sunt asamblate pentru a construi sisteme de atenuare adaptate cerințelor locale.

Stormwater Attenuation Campaign Image

Sisteme de infiltrare

Cu un volum de stocare a apei de 95,5%, la o adâncime de bază de până la 3 metri și o adâncime de acoperire de 1 metru, sistemele de infiltrare Stormbox rezistă la traficul greu de până la 60 de tone.

Stormwater Retention Campaign Image

Sisteme de conducte de retenție

Conductele Pragma de diametre mari, pot fi instalate pentru retenția unor cantități mari de apă pluvială. Descărcare redusă previne inundarea și deversarea sistemului de canalizare.

Solicită ca un expert Pipelife să te contacteze

*  câmpuri obligatorii

Descarcă

Găseste aici toate cataloagele Pipelife

Descărcări
Ai găsit ceea ce căutai?

Contacteaza-ne!

Vă rugăm să alegeți ce mod doriți să luați legătura cu noi. Vă vom contacta cât mai curând posibil. Puteți oricând să ne contactați: +40 364 401 686 sau office@pipelife.ro

Te sunăm noi!

Contact
Vă sunam noi!
Contact
Vă contactăm în cel mai scurt timp