Isu craiova a ales soluția stormbox pentru infiltrarea apelor pluviale

Soluția Inovatoare: Stormbox de la Pipelife - Reducerea Impactului Inundațiilor

Datorită fenomenului tot mai frecvent al ploilor cu intensități în creștere și extinderii rapide a urbanizării în marile orașe, presiunea asupra sistemelor de canalizare a atins cote alarmante. Această presiune suplimentară, generată de vârfurile de ploaie, a dus la apariția frecventă a inundațiilor, un disconfort constant pentru locuitorii zonelor afectate.

Pentru a face față acestui provocări, centrul ISU Craiova a adoptat o soluție inovatoare prin infiltrarea apei meteorice în sol folosind sistemul avansat Stormbox, furnizat de Pipelife.

 

Inundațiile: Provocare Urbană Urgentă

 

În cadrul unei colaborări strânse cu toate entitățile implicate în proiect, Pipelife a oferit asistență tehnică esențială, contribuind la predimensionarea și implementarea eficientă a bazinului de colectare.

Pe baza analizelor și calculelor efectuate, s-a determinat că volumul optim al bazinului Stormbox este de 82 de metri cubi, având dimensiunile de 13,20 metri lungime, 7,20 metri lățime și o înălțime de 0,90 metri. Adâncimea de instalare a acestuia a fost stabilită la 3 metri sub nivelul terenului sistematizat, asigurând astfel funcționarea eficientă a întregului sistem. Această soluție integrată a contribuit semnificativ la diminuarea riscului de inundații și la sporirea confortului pentru comunitatea locală.

 

Sisteme de management al apelor pluviale 

  • Colectare: Drenajul de mare viteză și căminele Pipelife colectează apa de ploaie și facilitează scurgerea. Senzorii și pompele inteligente optimizează debitul și previn inundațiile.
  • Curățare: filtrele multiple asigură că apa pluvială colectată este lipsită de resturi, uleiuri, și substanțe chimice, făcând-o sigură pentru reutilizare sau eliberare în sol.
  • Atenuare: Bazinele modulare stochează cantități mari de apă curată, oferind soluția completă împotriva inundațiilor, prin retenție subterană.
  • Infiltrare: Bazinele de infiltrare permit eliberarea controlată a apei stocate în rețelele publice sau în sol, stabilind invarianța hidraulică și contribuind la conservarea apei subterane.
  • Reutilizare: Apa reținută în bazine, poate fi reutilizată pentru activități ce necesită apă nepotabilă, reducând costurile și oferind consistență operațională în ciuda fluctuațiilor rezervelor de apă.

Descărcați broșura noastră privind gestionarea apelor pluviale pentru mai multe informații

Sisteme de atenuare

Sudate etanș in geomembrană și învelite în geotextil în interior și în exterior, bazinele modulare Stormbox sunt asamblate pentru a construi sisteme de atenuare adaptate cerințelor locale.

Stormwater Attenuation Campaign Image

Sisteme de infiltrare

Cu un volum de stocare a apei de 95,5%, la o adâncime de bază de până la 3 metri și o adâncime de acoperire de 1 metru, sistemele de infiltrare Stormbox rezistă la traficul greu de până la 60 de tone.

Stormwater Retention Campaign Image

Sisteme de conducte de retenție

Conductele Pragma de diametre mari, pot fi instalate pentru retenția unor cantități mari de apă pluvială. Descărcare redusă previne inundarea și deversarea sistemului de canalizare.

Solicită ca un expert Pipelife să te contacteze

*  câmpuri obligatorii

Descarcă

Găseste aici toate cataloagele Pipelife

Descărcări
Ai găsit ceea ce căutai?

Contacteaza-ne!

Vă rugăm să alegeți ce mod doriți să luați legătura cu noi. Vă vom contacta cât mai curând posibil. Puteți oricând să ne contactați: +40 364 401 686 sau office@pipelife.ro

Te sunăm noi!

Contact
Vă sunam noi!
Contact
Vă contactăm în cel mai scurt timp