Sistem de atenuare pentru canalizarea pluvială

În ultimii ani, datorită ploilor care au o intensitate din ce în ce mai mare, sistemele de canalizare existente pot fi puse presiune. Soluția pentru evitarea inundațiilor și punerea sub presiune a colectoarelor o reprezintă bazinele de infiltrare sau atenuare.

Prin folosirea solutiei de infiltrare, se menține echilibrul hidrogeologic, se evită desecarea solului, nivelul hidrostatic a apelor subterane rămâne stabil, natural.

Astfel, bazinele modulare din polipropilenă tip Stormbox oferite de Pipelife reprezintă elementul cheie al managementului apelor pluviale.

Unul dintre proiectele în care a fost aleasă soluția Stormbox II oferită de Pipelife pentru atenuarea varfului de ploaie, îl reprezintă construcția unui hypermarket în orașul Voluntari, județul Ilfov.

Pentru a evita punerea sub presiune a rețelei de canalizare orasanești în timpul ploilor, în avizul de racordare la rețea s-a specificat ca debitul provenit din incinta hypermarket-ului să fie evacuat controlat în rețea.

Astfel a fost adoptată soluția folosirii a doua bazine de retenție tip Stormbox II, un bazin cu capacitatea de 335 metri cubi (L x l x h = 34.8 x 8.4 x 1.2 metri) care preia apele pluviale de pe platformă și de pe spațiile verzi și un bazin de 173 metri cubi (L x l x h = 18.0 x 8.4 x 1.2 metri) care preia apa pluvială de pe acoperiș și care de asemenea are rol de stocare a apei necesare pentru irigații. Adâncimea de montaj a celor 2 bazine a fost la -4.80 metri față de cota terenului sistematizat iar deasupra acestora va fi parcarea hypermarket-ului.

Evacuarea controlată a apelor pluviale în rețeaua orășeanească se va face prin intermediul a doua stații de pompare oferite de Pipelife, fiecare stație de pompare având diametrul D = 2.0m și înălțimea H = 6.5m.

Datorită designului modular și ușor de executat, bazinele Stormbox cu un volum total util de 508 metri cubi, au putut fi construite în 14 zile, pașii necesari pentru construirea unui astfel de bazin fiind următorii:

1. Se așează primul strat de geotextil, foliile de geomembrană sudate între ele și încă un strat de geotextil;

2. Se montează plăcile de fund tip Stormbox cu dimensiunile L x l = 1,2 x 0.6 metri;

3. Se montează cutiile tip Stormbox cu dimensiunile L x l x h = 1,2 x 0.6 x 0.6 metri;

4. Se montează plăcile laterale tip Stormbox și plăcile de conectare L x l = 0.6 x 0.6 metri;

5. Se acoperă sistemul cu cele 2 straturi de geotextil și cu foliile de geomembrană sudate intre ele;

6. Se execută găurile pentru gurile de ventilație, gurile de mentenanță și conductele de intrare-ieșire din bazin. Se execută gurile de ventilație și de mentenanță.

Descarcă

Găseste aici toate cataloagele Pipelife

Descărcări
Ai găsit ceea ce căutai?

Contacteaza-ne!

Vă rugăm să alegeți ce mod doriți să luați legătura cu noi. Vă vom contacta cât mai curând posibil. Puteți oricând să ne contactați: +40 364 401 686 sau office@pipelife.ro

Te sunăm noi!

Contact
Vă sunam noi!
Contact
Vă contactăm în cel mai scurt timp