A row of blueberry plants with a drip irrigation system installed | Pipelife

SOLUȚIE COMPLETĂ PENTRU IRIGAREA AFINELOR PE DEAL

Contactează-ne acum!

Irigarea afinelor pe deaL

 

Sistemele moderne de irigare și fertirigare cresc randamentele chiar și atunci când vine vorba de culturi cu cerințe speciale și condiții dificile de camp teren. O afacere de familie din Serbia, BB Crown Agro Group, a ales un sistem de irigare modern, care economisește apă pentru livada de afine de 2 hectare pe teren denivelat. De la concepție și proiectare până la instalare și întreținere mentenanță, Pipelife este mândră că a sprijinit familia pe tot parcursul proiectului.

În zilele noastre, irigarea prin picurare în zilele noastre este considerată în agricultură una dintre cele mai sustenabile metodele de salvare a apei și nutrienților, în agricultură și este fiind aplicată pe la scară largă în livezi. Studiile arată că, pentru fructe și legume, irigarea prin picurare poate economisi între 17-43% din apă în comparație cu alte metode.

Cu o configurație adecvată de irigare prin picurare, fiecare plantă primește cantitatea exactă de îngrășământ și apă pentru a se dezvolta. În plus, apa se adaugă numai în zona rădăcinii plantei neexistănd astfel pierderi suplimentare la evapotranspirație.

 

PRECIZIE MARE / CONSUM MIC: AVANTAJELE IRIGĂRII PRIN PICURARE ȘI SOLUȚII DE FERTIRIGARE

 

BB Crown Agro Group a ales Pipelife ca furnizor și partener de proiect deoarece familia căuta o soluție completă de irigare prin picurare, cu suport tehnic complet.

În loc să ofere o soluție generică, disponibilă la raft, specialiștii Pipelife au adaptat întregul proiect de irigare la condițiile specifice de teren ale livezii Becin. Provocarea a fost împărțirea parcelei cu formă neregulată, înclinată în zone separate de irigare și alegerea poziției optime pentru liniile principale și secundare de alimentare cu apă.

De la conductele de alimentare cu apă și picuratori până la controlul valvelor de la distanță, toate elementele sistemului au fost livrate de Pipelife la începutul instalării. Prin urmare, nu a fost pierdut timp în așteptarea unor livrări suplimentare sau în căutarea unor piese sau componente specifice. În plus, BB Crown Agro Group s-a putut baza, de asemenea, pe serviciile de supraveghere supervizare și consultanță ale Pipelife în toate fazele proiectului.

BB Crown Agro Group's blueberry field in Obrenovac, Serbia | Pipelife

PROIECTAREA UNEI SOLUȚII COMPLETE DE IRIGARE ȘI FERTIRIGARE

 

Conductele de picurare cu presiune compensată (PC) sunt o alegere perfectă pentru câmpurile neuniforme sau în pantă, deoarece asigură furnizarea aceleiași cantități de apă fiecărei plante. Datorită unei înclinații de 17% în câmp, pentru BB Crown Agro Group au fost instalate și echipamente de irigare cu presiune compensată.

Proiectul a demarat la sfarsitul lunii martie cu montarea liniei principale de alimentare cu apă: 940 metri de conducte PE, de la DN 32 până la DN 50, PN 6. Ulterior, au fost montate liniile laterale, însumând peste 7.000 de metri PE 40. Conducte de irigare, DN 20 PN 4 și aproape 9.000 de picurători PCND (presiune compensată fără scurgere).

Cu noua configurație, un picurător PCND de 4 l/h va furniza alimenta fiecare răsad de afine, asigurând umiditatea constantă a solului și fertirigarea pe tot parcursul sezonului de creștere.

Pentru a avea control 24/7 asupra sistemului și a elimina erorile umane, soluția pentru BB Crown Agro Group include și o unitate de control MINIAGG 6. Combinarea irigării prin picurare cu unul dintre cele mai moderne sisteme de monitorizare și control de pe piață face posibilă dozarea foarte precisă a apei, reducând în același timp forța de muncă și creând mai multă flexibilitate pentru fermier. Operatorul poate regla de la distanță cantitatea de apă și durata de irigare, deoarece sistemul poate deschide sau închide valvele individual

 

Control valves of the drip irrigation system in the Becin family orchard | Pipelife

 

SUPORT CONTINUU PENTRU UN SEZON PRODUCTIV

 

Pentru BB Crown Agro Group, sistemul complet de irigare și fertirigare a fost instalat pe un teren de 2 hectare în doar zece zile. Cu toate acestea, Pipelife continuă să sprijine familia Becin prin furnizarea de servicii post-vânzare, inclusiv o garanție de 24 de luni pentru piesele de schimb.

În perioada 2023-2024, este planificată extinderea actualului sistem de irigare cu încă 2,2 hectare, asigurând condiții optime de creștere pentru extinderea plantatiei de afine în Obrenovac.

 

BB Crown Agro Group's blueberry field in Obrenovac, Serbia | Pipelife

Contactează un expert Pipelife

*  câmpuri obligatorii

Datele dumneavoastră vor fi tratate ca fiind confidențiale. Consimțământul dumneavoastră poate fi retras în orice moment, trimițând un e-mail la office@pipelife.ro. Legalitatea prelucrării datelor dumneavoastră înainte de retragerea consimțământului dumneavoastră rămâne neafectată. Pentru toate detaliile privind stocarea, prelucrarea și ștergerea datelor, precum și drepturile dumneavoastră cu privire la utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să consultați Politica noastră de confidențialitate.

Descarcă

Găseste aici toate cataloagele Pipelife

Descărcări
Ai găsit ceea ce căutai?

Contacteaza-ne!

Vă rugăm să alegeți ce mod doriți să luați legătura cu noi. Vă vom contacta cât mai curând posibil. Puteți oricând să ne contactați: +40 364 401 686 sau office@pipelife.ro

Te sunăm noi!

Contact
Vă sunam noi!
Contact
Vă contactăm în cel mai scurt timp